top of page
  • Writer's pictureDanica Design

Proces projektovanja enterijera - seoske kuće

Updated: 4 days ago

Dobrodošli u naš prvi blog post koji se bavi temom dizajna enterijera seoske kuće - jednim od ključnih projekata koji nas očekuju.


dizajn dnevne sobe

Foto: William Abranowicz


Odlučili smo posvetiti posebnu pažnju ovom zadatku, te smo započeli proces istraživanja ideja i mogućnosti koje bismo mogli primijeniti kako bismo postigli najbolje rezultate.

Dizajn enterijera seoske kuće zahtijeva sveobuhvatno razumijevanje konteksta, potreba ukućana, ali i specifičnosti ruralne sredine. Svaka seoska kuća nosi sa sobom svoju jedinstvenu priču, svoj šarm i izazove. Kroz naše istraživanje, težimo dubljem razumijevanju ovog konteksta kako bismo stvorili prostor koji ne samo da odražava estetiku, već i duh prošlosti i života u toj kući.


hodnik kuće

Foto: Thomas Loof


Metodologija našeg pristupa

  1. Analiza Potreba Ukućana: Komunikacija s budućim korisnicima prostora ključna je faza u procesu dizajniranja. Kroz pažljive razgovore, nastojimo saznati njihove želje, potrebe, ali i izazove s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. Bilo da se radi o potrebama porodice za prostranim prostorom za okupljanje ili ljudima koji traže inspirativan kutak za rad, razumijevanje njihovih potreba ključno je za kreiranje funkcionalnog dizajna.

  2. Istraživanje Lokalne Arhitekture: Temeljno proučavanje tradicionalnih građevinskih stilova, lokalnih materijala i tehnika gradnje ključno je za stvaranje autentičnog dizajna koji se organski uklapa u ruralno okruženje. Svaka sredina nosi svoje karakteristike, stoga posebnu pažnju posvećujemo elementima koji čine lokalni pejzaž, kao što je kamen, drvo i ostali prirodni resursi iz okoline.

  3. Implementacija Održivog Dizajna: Održivost je temelj modernog dizajna. U skladu s tim, istražujemo mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije, lokalnih materijala i principa energetske efikasnosti kako bismo stvorili ekološki prihvatljiv prostor koji ujedno osigurava udobnost i kvalitet boravka.

  4. Praćenje Trendova: Bez obzira na tradicionalne karakteristike ruralnog okruženja, dizajn enterijera seoske kuće može biti moderan i stilski usklađen. Praćenjem aktuelnih trendova, istražujemo načine kako unaprijediti tradicionalni seoski ambijent s elementima savremenog stila, čime postižemo harmoniju između prošlosti i sadašnjosti.pogled iz dvorišta na starinsku kuću koja je lijepo osvjetljena

Dizajn: Modern Nest Homes


Ovaj metodološki pristup je temelj našeg projekta enterijera seoske kuće. Svi početni koraci su pažljivo osmišljeni kako bismo osigurali da seoska kuća postane istinska oaza udobnosti, inspiracije i povezanosti sa prirodom.

Pratite nas kako biste saznali više o našem putovanju u dizajniranju enterijera seoske kuće i istražili sve aspekte ovog uzbudljivog projekta!


starinski dizajn kuhinje
starinski dizajn dnevne sobe

Foto: Aleksandar Ribar, Foto: Luke White

Dizajn: Leanne Ford Interiors


starinski dizajn spavaće sobe

Dizajn: Modern Nest Homes


starinski dizajn dnevne sobe

Dizajn: Modern Nest Homes


47 views0 comments

Comentários


bottom of page